260,00 kr.
Druer: 100% Ribolla Gialla.
Ribolla Gialla er en gammel friuliansk druesort med rødder tilbage til 1200-tallets Friuli. Den er rig på syre, hvilket gør den populær i produktionen af orangevine. Venezia Serendipità er en orangevine, der er baseret på den grønne druesort Ribolla Gialla, som normalt bruges til hvidvin. I stedet for at nøjes med at gære mosten, gærer man ved orangevin hele den knuste drue med skal og kerner, som der gøres til rødvin. På den måde trækker ekstrakter fra drueskallerne ud i mosten. Resultatet bliver en Orangevin – som nogen vil betegne som en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god portion tannin. Serendipità har en hvidvins friske frugtsyre og milde aromaer, men mundfornemmelsen og smagsindtrykkene er anderledes og kan sende tankerne i retning af rødvin. Med de florale og frugtige smagsnoter, den elegante syre fra Ribolla Gialla druen og fermenteringen på saft og skaller er Gradis’ciutta’s valg af navn til orangevinen Venezia Serendipità også elegant, da Serendipità på italiensk kan oversættes med et lykketræf.
Produktion: xxxx flasker
Serendipità er en elegant orangevin med Ribolla Gialla’ s elegante syre og frugtighed, der kombineret med de tydelige tanniner fra drueskallerne – smagsmæssigt sluttes med en svag sherry-note. Bør ikke drikkes for kold, så den optimale drikketemperatur er 10-12°C
God til antipasta, fjerkræ, fisk og vegetarretter.
| Title | Antal | Pris |
|---|---|---|
| Chart discount | 1 - 5 | 0% 260,00 kr. |
| min 6 stk | 6 + | 15% 221,00 kr. |